Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 27. helmikuuta 2014

Hoidot jatkuvatHoidot jatkuvat
Ensimmäinen kotona syötävä kuuri oli tuplasti voimakkaampi, kuin edellinen kuuri. Vointi oli huono kaikkina viitenä päivänä. Otin Granisetron stadan tuntia ennen sytostaattia ja monesti myös Primperan lääkkeen noin tunti sytostaatin oton jälkeen.
Välillä otin myös illasta ja aamusta pahoinvointi lääkettä, jotta sain syötyä jotain kurkusta alas. 
Aamuinen kävely tyttären kanssa koululle helpotti huonoa oloa, mutta välistä jouduin ottamaan heti aamusta jo miedomman pahoinvointi lääkkeen, että jaksoin lähteä liikenteeseen. 
Pidin kotona rytmin joka päivä samana, niin se oli helpompi muistaa.
Yritin pitää edelleen mielen virkeänä, soittelin ja tapailin ystäviä.
Välillä harmitti, kun pahoinvointi jatkui vielä viisikin päivää kuurin oton jälkeen.. Tulee toivoton olo, milloin tämä paska olo ja väsymys oikein helpottaa!
Ensimmäisen kotikuurin jälkeen tapasin lääkärin ensimmäistä kertaa Hämeenlinnassa. Siskoni piti lähteä mukaan, mutta hän oli sitten kipeänä ja ei voinut tulla.
Lääkäri oli ihan asiallinen, mutta minua häiritsi hänen erittäin etäinen olemuksensa ja kysymykset. Kysyi minulta esimerkiksi; ”Tietääkö perheeni, mikä sairaus minulla on?” "Jaa, tässä heinäkuusta asti käynyt leikkaukset ja hoidot, eiköhän perhe jo tiedä sairaudestani.. " Vastailin lääkärille..
Kaiken kaikkiaan nieleskelin kyyneleitä ekaa kertaa pitkästä aikaa ja vatsaan tuli taas se painostava tunne..
Tulin kotiin ja kerroin miehelle käynnistä ja hän piristi itkuista minua. 
Suurin osa lääkäreistä tekee työtään papereiden takaa keskustellen ja heistä vaistoaa tunteen, että et sinä tästä hengissä selviä! 
Minun mielestä voivat laittaa säälinsä sinne, missä päivä ei paista! Päivä kerrallaan menen eteenpäin, elämästä taistellen!

Kukaan lääkäri ei voi sanoa, milloin tulee vastaan parasta ennen päiväys ja viimeinen voimassaolo aika! Tämä hetki on varma ja se tulee elää täysin rinnoin! 1 kommentti:

  1. Juuri näin! Tiedän ihmisiä, jotka ovat eläneet vuosia huonon ennusteen kanssa ja nauttineet arjesta ja nähneet lastensa kasvavan. Ja pari viikkoa sitten meitä nuorempi nainen joutui yhtäkkiä liikenneonnettomuuteen ja menehtyi.

    VastaaPoista