Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 28. maaliskuuta 2014

Täydellinen terveydenhuoltoOlen ollut 35-vuotta aina lääkäreiden kirjoissa ja kansissa perusterve nainen.  Sitten viime kesänä minulla todettiin aivokasvain, mikä todellisuudessa on tikittänyt kirurgin mukaan päässäni jo noin 15-vuotta.

Olin aikuisiällä ensimmäistä kertaa pitkällä sairauslomalla ja hoitoputkessa.
Mietin miten hajanaista hoito on? Asun Lopella, kylässä nimeltä Pilpala. Kävin ensimmäiset hoidot Hämeenlinnassa, missä otettiin magneettikuvaus ja määrättiin epilepsia lääkkeet.
Minulle tarjottiin henkistä apua sairaalassa, mutta jotenkin jäin ilmaan roikkumaan.


Mitä voin itse tehdä? Kysyin lääkäriltä. Onko olemassa jotain ruokavaliota, mikä tukisi paranemista? Lääkäri vastasi minulle: Noudata ihan normaalia terveellistä ruokavaliota.

Mietin kotona millainen on normaali ruokavalio? Selvitin itse ystävieni ja varsinkin siskoni avustuksella, mitä minun kannattaisi syödä ja jättää syömättä.

Sairaalasta passitettiin kuukaudeksi kotiin odottamaan leikkausta, mikä suoritettaisiin Tampereella. Tässä välissä en siis tiennyt muuta kuin, että puolet aivoistani on turvonnut ja kasvain on kananmunan kokoinen ja huonolaatuinen.. 

En tiennyt mihin minun pitäisi olla yhteydessä, jos olisi kysyttävää, Tampereelle vai Hämeenlinnaan. Soitin Tampereelle, jossa leikkaus tehtäisiin ja sain sieltä tylyn vastauksen, että lääkärit eivät ennätä keskustella kanssani.

 Samoin jäin miettimään millaisia papereita tulisi minnekin täytellä ja montako päivää saan olla sairauslomalla niin, että saan normaali palkan. Olin myös huolissani matkaamisesta Pilpalasta Tampereelle sädehoitoihin, miten rahani riittäisivät? Kunnes kuulin ystävältäni, että matkoihin oli maksukatto. Sitä ei kerrottu sairaalassa ja sain varmuuden tietoon vain soittamalla kelaan.. 
Sairaana joutui soittelemaan työpaikalle ja lähettelemään sairausloma todistuksia ja kopiota kelaan.

Täydellisessä terveydenhoidossa olisi mielestäni koko paketti. Kerrottaisiin selkeästi potilaalle millaista ruokaa kannattaa syödä ja annettaisiin ohjeet kotiin. Sairaus tulee aina yllättäen ja jos ei ole ennen kyseistä sairautta sairastanut, et voi tietää tarvittavia kysymyksiä ennakkoon.

Olen itse lukenut paljon mitkä vitamiinit ja rasvat tukevat paranemista ja olen voinut tilanteen huomioon ottaen mainiosti! Samalla olen nähnyt vastaanottojen odotushuoneissa hyvin huonosti voivia ihmisiä. Silloin jos vointi pääsee oksennus tasolle on pakko syödä vitamiineja, jotta kunto ei romahda! Lääkärit eivät kuitenkaan puutu ruokailuun, kirjoittavat vain uuden reseptin, vahvemman pahoinvointi lääkkeen!

Mistä johtuu ettei lääkäreille opeteta luonnollisia keinoja parantaa? Inkivääriä pahoinvointiin ja sipuleita tappamaan viruksia ja bakteereita? Oletko katsonut syöpälääkkeiden hintoja? Siinä mielestäni vastaus. 


Isot lääkeyritykset pyörittävät nykyisiä lääkäreitä. Karkea esimerkki: Asiakkaalla on päänsärkyä, ota kotona buranaa. Kokonaisvaltaisessa hoidossa selvitettäisiin, millainen psyykkinen vointi asiakkaalla on, todella kuunneltaisiin häntä. Onko ollut joku tilanne,mikä on laukaissut säryt? Lyönyt pään oveen, kipeä ero, kuolema, työpaikan menetys.. Kartoitettaisiin tarkkaan kuinka pitkään säryt ovat jatkuneet ja mikä oikeasti aiheuttaa päänsäryt!

Tuhansia vuosia aikaisemmin on ihmisiä jo hoidettu luontaistuotteilla! Miksi ei nykypäivänä? Edelleen vastaan raha! 


Jokainen voi käydä ostamassa valkosipulia ja inkivääriä kaupasta ja hoitaa itseään, sitä ei voi lääkeyhtiö patentoida!

Mielestäni tämä nykyinen hoitotapa pitäisi laajentaa kokonaisvaltaisemmaksi. Potilaalle joka voi olla todella huonossa kunnossa, annettaisiin yhdestä paikkaa koko paketti.

Aloitettaisiin sillä millaista ruokavaliota tulisi noudattaa.  Ruokavalion tarkkailuun voisi lisätä hivenaine mittauksen, jotta tiedettäisiin varmasti, että potilas saa riittävästi elintärkeitä vitamiineja. Seuraavaksi kerrottaisiin, mitä lääkkeitä tulee syödä ja mihin voi olla yhteydessä jos lääkkeet eivät ole tarpeeksi tehokkaita. Potilas kaipaa myös tiedon, millainen on tuleva taloudellinen tilanne ja autettaisiin täyttämään paperit. 
Olen tavannut enimmäkseen aivan ihania, suorastaan enkelimäisiä hoitajia, sekä loistavia ja myötätuntoisia lääkäreitä. Pienellä koulutuksella kokonaisvaltaisesta parantamisesta, saataisiin täydellisyyttä hipova terveydenhoito!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti