Vuosi on vaihtunut uudelle vuosikymmenelle ja täällä sitä
edelleen mennä porskutellaan! Käsittämättömän kiitollinen olen elämästäni!
2013 sain syöpä diagnoosin ja siitä leikkauksen ja syto-ja sädehoitojen kautta
remissioon. Seitsämäs vuosi lähti käyntiin kasvain hippusten kanssa!
Kurkistetaan hieman viime vuoteeni. Merkittävin muutos
ruokavaliossani oli lihan kokonaan pois jättäminen. Kevät oli uusien reseptien
ja oivallusten aikaan. Annoin myös vertaistukea syöpään sairastuneelle
ystävälleni ja innostuin kokeilemaan ketoilua. Elokuussa olivat hiilarit
minimissä ja aloitin kaksi uuttaa harrastusta, mistä olin pitkään haaveillut.
Aamu joogaa aina
perjantaisin ja torstai iltaisin makramee- kurssi. Hurahdin molempiin! Joogasta
olen oppinut hengitystekniikoita stressin hallintaan ja kehon venytystä. Ihan
mahtavaa! Ohessa ”valaistunut ” kuvani.
Solmeilu on myös aivoja stimuloivaa ja meditatiivista. Olen
tehnyt seinälle ripustettavia töitä, sekä pieniä koruja ja haluan ehdottomasti
oppia vielä lisää! Molemmat jatkuvat keväällä 2020.
Syöpä herätti miettimään ruokavaliotani. Olin jo
parikymppisenä lukenut Adrew Weilin kirjan, mikä opasti ideaaliin ruokavalioon.
Opit tulivat intuitiivisesti selkäytimestäni. Ostin luontaistuotteita ja oikea
oppista ruokaa. Ensin jätin kaikki karkit ja pullat, sekä höttö ruuat pois ja
lisäsin paljon kasviksia ja maitohappobakteereita. Kasviksissa kaaleja,
pähkinöitä, keittoja, inkivääriä, valkosipulia, kurkumaa, tomaatteja ym. Söin
mahdollisimman luonnonmukaista ruokaa. Jätin pois kaikki kaupan eines ruuat ja
makeutusaineet. Aloin myös kesäisin kasvattamaan omia vihanneksia ja marjoja.
Jos olisin silloin sairastuessani tiennyt miten paljon
sokeri ja hiilihydraatti vaikuttaa syöpään, olisin varmasti heti pitänyt
vähintään kuukauden kuurin, milloin hiilihydraatit päivässä alle 25g.(ketoosi)
Älysin kuitenkin jättää sen turhan sokerin syönnin ja lisäsin paljon ulkona
tapahtuvaa liikuntaa. Muutin myös suklaan ahmimisen tummaan, yli 70%
suklaaseen.
Tänä vuonna olen aloittanut (2viikkoa) myös
keto-ruokavaliolla. Koen sen kuitenkin liian suppeaksi, koska hedelmät ja
marjat eivät mahdu ruokavalioon (alle 5g/100g hiilihydraattia/tuote ja esim.
vadelmassa 7g/100g.). Päätin jatkaa kevättä vähemmillä hiilihydraateilla, mutta kuitenkin
ruuasta nauttien. Hiilarit tulen jatkossa keräämään marjoista ja kotimaisista
hedelmistä. Viljat ja valkoiset sokerit pysyvät poissa jatkossakin. En
laskeskele kaloreita, enkä ota stressiä ruuasta! Näillä eväillä kohti kevättä!
Valoa elämääsi ja hyvää uutta vuosi kymmentä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti