Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 22. tammikuuta 2020

Elämä kantaa



Vuosi on vaihtunut uudelle vuosikymmenelle ja täällä sitä edelleen mennä porskutellaan!  Käsittämättömän kiitollinen olen elämästäni! 
2013 sain syöpä diagnoosin ja siitä leikkauksen ja syto-ja sädehoitojen kautta remissioon. Seitsämäs vuosi lähti käyntiin kasvain hippusten kanssa!
Kurkistetaan hieman viime vuoteeni. Merkittävin muutos ruokavaliossani oli lihan kokonaan pois jättäminen. Kevät oli uusien reseptien ja oivallusten aikaan. Annoin myös vertaistukea syöpään sairastuneelle ystävälleni ja innostuin kokeilemaan ketoilua. Elokuussa olivat hiilarit minimissä ja aloitin kaksi uuttaa harrastusta, mistä olin pitkään haaveillut.
 Aamu joogaa aina perjantaisin ja torstai iltaisin makramee- kurssi. Hurahdin molempiin! Joogasta olen oppinut hengitystekniikoita stressin hallintaan ja kehon venytystä. Ihan mahtavaa! Ohessa ”valaistunut ” kuvani.

Solmeilu on myös aivoja stimuloivaa ja meditatiivista. Olen tehnyt seinälle ripustettavia töitä, sekä pieniä koruja ja haluan ehdottomasti oppia vielä lisää! Molemmat jatkuvat keväällä 2020.

Syöpä herätti miettimään ruokavaliotani. Olin jo parikymppisenä lukenut Adrew Weilin kirjan, mikä opasti ideaaliin ruokavalioon. Opit tulivat intuitiivisesti selkäytimestäni. Ostin luontaistuotteita ja oikea oppista ruokaa. Ensin jätin kaikki karkit ja pullat, sekä höttö ruuat pois ja lisäsin paljon kasviksia ja maitohappobakteereita. Kasviksissa kaaleja, pähkinöitä, keittoja, inkivääriä, valkosipulia, kurkumaa, tomaatteja ym. Söin mahdollisimman luonnonmukaista ruokaa. Jätin pois kaikki kaupan eines ruuat ja makeutusaineet. Aloin myös kesäisin kasvattamaan omia vihanneksia ja marjoja.
Jos olisin silloin sairastuessani tiennyt miten paljon sokeri ja hiilihydraatti vaikuttaa syöpään, olisin varmasti heti pitänyt vähintään kuukauden kuurin, milloin hiilihydraatit päivässä alle 25g.(ketoosi) Älysin kuitenkin jättää sen turhan sokerin syönnin ja lisäsin paljon ulkona tapahtuvaa liikuntaa. Muutin myös suklaan ahmimisen tummaan, yli 70% suklaaseen.
Tänä vuonna olen aloittanut (2viikkoa) myös keto-ruokavaliolla. Koen sen kuitenkin liian suppeaksi, koska hedelmät ja marjat eivät mahdu ruokavalioon (alle 5g/100g hiilihydraattia/tuote ja esim. vadelmassa 7g/100g.). Päätin jatkaa kevättä  vähemmillä hiilihydraateilla, mutta kuitenkin ruuasta nauttien. Hiilarit tulen jatkossa keräämään marjoista ja kotimaisista hedelmistä. Viljat ja valkoiset sokerit pysyvät poissa jatkossakin. En laskeskele kaloreita, enkä ota stressiä ruuasta! Näillä eväillä kohti kevättä!
Valoa elämääsi ja hyvää uutta vuosi kymmentä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti