Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 23. marraskuuta 2015

Syöpä ja ravinto


Olen kirjoittanut aiemminkin ravinnon merkityksestä, mutta taas paasaan samasta aiheesta. Täällä Suomessa vuoden pimein aika on parhaillaan menossa ja me kaikki tarvitsemme lisää D-vitamiinia.

Voisin kirjoittaa päivän miten tärkeä oikeanlainen ravinto on ja mitkä ovat lisäravinteista tärkeimmät. Ohessa linkki sivustolle missä mielestäni kerrotaan hyvin mitä syöpäsairaan kannattaa syödä http://www.tritolonen.fi/artikkelit/138-syopatautien-taydentava-ravitsemushoito

Olen muokannut ruokavalioni mahdollisimman luomuksi. Kesällä kasvatin pienessä puutarhassani suurimman osan yrteistä ja syötävistä kasveista. Ostin myös lähellä kasvatettuja kasviksia.


Pois ruokavaliosta ovat jääneet mm. kaikki pullat ja piparit, sokeroidut tai keinotekoisesti makeutetut jugurtit, mehut, valmisruuat ja kasvirasvat. Lisäaineet olen myös karsinut mahdollisimman minimiin. Yritän olla syömättä käristettyä ja rasvaista ruokaa.

Nautin kuitenkin hyvästä ruuasta ja en voisi koskaan syödä pelkkää raakaravintoa, mutta suosin paljon kypsentämättömiä kasviksia. Helppo tapa lisätä niitä on tehdä smoothie. Hurautan koneella joka päivä juoman, mihin laitan ainakin inkivääriä ja itse kasvattamaani lehtikaalia. Vaihtelevasti olen syönyt myös luomu chlorellaa, spiruliinaa ja vehnänorasta.

Ruokiin laitan lisäksi reippaasti valkosipulia ja erilaisia kaaleja. Parsakaali on yksi lempi lisukkeistani, höyrytän sen kevyesti ja nautin voi nokareen kanssa.

Minulta on leikattu 2-vuotta sitten glioblastoma (01.08.2013)sitä ei voitu leikata kokonaan pois, hippuset jäivät.

Sain puolisen vuotta kestävän kemoterapian ( mistä sädehoito 6-viikkoa ). Uskon vahvasti, että selvisin voittajana oikeanlaisen ravitsemuksen avulla.

Vointini ja energiani ovat tänään huippuluokkaa. Oman kokemuksieni perusteella suosittelen ehdottomasti hyvää ruokavaliota ja lisäravinteita syöpähoitoja tukemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti