Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 14. maaliskuuta 2016

Auttamista

Äitini on pitkään kironnut seitsämän vuotta vanhaa mini läppäriänsä ja koska kirouksen kohde on ollut niin mahdottoman hidas. Hänelle oli operaattorin toimesta huijattu super nopea liittymä, mutta koneen olessa tiensä päässä, ei nopeudesta päässyt täysillä nauttimaan.
Ostin itse viime kesänä uuden tietokoneen ja olen ollut siihen valtavan tyytyväinen. Keskustelimme perjantaina puhelimessa ja äitini oli tarjouksen perässä kovaa vauhtia menossa ostamaan uutta tietsikkaa.  Pyysin häntä odottamaan hetken, sillä lupasin tulla mukaan varmistamaan koneen toimivuuden. Pakkasin pikaisesti yökassin ja tyttären mukaan ja hurautimme autolla äitin luokse.
Vastaan körötteli mielenosoitus traktoreita, mutta onneksi me kuljimme vastakkaiseen suuntaan. Auto parkkiin ja laukut äidille. Loppu matkan menimme kävellen.
Tarjous oli todella hyvä, samaan hintaan sai tietokeen ja tulostimen. Eikä siinä vielä kaikki: Ostassasi summalla X sai Tallink Siljan risteilylahjakortin! Kaupan päälle lätkästiin vielä sen lisäksi Flamingon Spa lahjakortti, sekä kaksi lippua Flamingon Vesi puistoon! Ei huono!
Paketit kainalossa kipitimme äitille. Huomasin samalla, että aamupalan jälkeen en ollut syönyt murustakaan. Murisevan vatalaukun säestämänä suuntasin lähellä olevan mahtavaan kiinalaista noutoruokaa myyvään ravintolaan. Höyrytin lisukkeeksi parsakaalia.
Masun pullottaessa tyytyväisenä aloin asentamaan konetta. Mietin vaan, miten iäkkäämmät ihmiset ostavat itselleen tietokoneita. Äitini ei puhu sanaakaan englantia ja ei olisi selviytynyt edes alkuasetuksista. Avasin tulostin pakkauksen ja huomasin tulostimen liitäntä johdon puuttuvan.Kävimme seuraavana aamuna ostamassa sen ja se maksoi rapiat 5EUR. Ihmettelen, miksei myyjä maininnut johdon uupuvan. Minulla olisi kotoa ollut matkaa edes takaisin lähimpään sopivaan liikkeeseen noin 50km, olisin varmasti kironnut jos olisin kotona huomannut johdon uupuvan. Onneksi äitiltä liikkeeseen oli matkaa kävellen vain viisi minuuttia.
Äidin kone siis toimii nyt loistavasti ja tulostin on valmiina hommiin. Lähdimme huristelemaan kotiin aamupäivästä ja tytär lähti kaverille yökyläilemään.
Kerrankin olimme kahdestaan mieheni kanssa! Auringon upeasti paistaessa nautimme päiväkahvit ulkoterassilla. Illasta kokkailin astetta parempaa ruokaa ja nautimme lasilliset viiniä kaikessa rauhassa. Illan kruunasi sauna ilman tytärtäni. ( Jokainen  lapsen vanhempi tietää, miten vähän saa rentouduttua saunassa lapsen kanssa.) Sunnuntai aamusta laiskasti heräillessä olo oli kun loman jälkeen.
Päivällä kävin pyörällä lenkillä ja tytärkin saapui kotiin. Hän oli saanut jonkun viruksin ja valitteli kurkku kipua.
Kävin illasta vielä kylätoimikunnan tapaamisessa ja olen tyytyväinen, kun voin kantaa oman pienen korteni kekoon, että kylällä säilyy toimintaa.

Tänään tytär sairauslomalla ja minä hoitajana. Inkivääri teet kiehumassa ja kanakeittoa. Tarkemmin katsottuna kanarisottoa? Maku asioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti