Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 2. huhtikuuta 2016

Suvaitsevaisuus

Otimme pääsiäisenä irtioton arjesta ja lähdimme käymään Ruotsin risteilyllä. Halusimme tarjota äitille matkan, kun hän on niin monta kertaa hoitanut kissojamme meidän reissatessa.
Halusin aluksi varata kaksi hyttiä. Hytti luokan pystyy varaamaan netistä, mutta ei varsinaista hyttiä. Tästä johtuen varasin meille sitten 4hh hytin.
Menimme satamaan hyvissä ajoin ja toivoin hyttiä mahdollisimman korkealta. Terminaalin ystävällinen täti sai kirjattua meidän ylös. Kertoi tulevaisuuden matkoja varten, että toiveen voi kirjata ylös jo varaus vaiheessa.

Olimme tyytyväisiä hyttiin ja lähdimme kiertelemään laivalle. Mukavan viihteen siivittämänä ilta hujahti hetkessä. Saavuimme aamusta Ruotsin vesistölle ja lähdimme nauttimaan merimaisemasta herkullisen aamiaisen ääreen.

Tyttäreni ei halunnut lähteä maihin vaan odotti malttamattomana kylpylän aukeamista. Olimmekin ensimmäisinä paikalla. Porealtaassa hän tutustui samaa ikäluokkaa oleviin tyttöihin ja heillä oli valtavan hauskaa. Olin tyttöjen kanssa yhdessä saunassa ja selvisi että kaverit olivat samalta suunnalta kotoisin. Tytöt sopivat treffit parin tunnin päähän leikkihuoneeseen.
Olin todella iloinen, että tyttäreni oli saanut ikäistään seuraa, kun tällä kertaa ei ollut kaveria matkassa. Olemme olleet moneen kertaan samalla laivalla ja tyttäreni osaa liikkua sielä paremmin kuin minä. Sovimme, että hän saa mennä yksin leikkihuoneeseen ja jos tulee jotain kipittää suorinta tietä hyttiin mihin olimme sopineet kohtauspaikan.
Noin tunnin päästä lähdin katsomaan leikkihuoneeseen, miten heillä menee sielä.Näin tyttöjen äidin istuvan kahvilan nurkkauksessa ja yritin hymyillen ottaa katse kontaktia. Hän käänsi tiukasti päänsä pois ja näytti siltä että olisi nauttinut välipalaksi sitruunaa.
Tytöt olivat innoissaan uudesta ystävyydestä ja halusivat vaihtaa puhelin numeroita. Nuorempi tytöistä lähti kysymään asiaa äidilään. Vastaus oli tyly: "Ei käy" Ymmärrän kyllä, että ei kenelle tahansa ei voi lapsen yhteystietoja antaa, mutta olisin mielelläni esitellyt itseni. Äiti oli vaan mahdottoman luotaantyöntävä ja suorastaan pakoili kohtaamista. Lähdimme pian sen jälkeen katsomaan illallispaikkaa.
Päätimme kokeilla buffet illallista ja menimme varaamaan aikaa. Näimme perheen myös sielä ja isä kompuroiden pakeni paikalta. Ilta esityksessä he istuivat parin pöydän päässä ja edelleen käyttäytyivät töykeästi.
En ole vastaavanlaiseen käytökseen ennen törmännyt. Ymmärrän nyt miltä ihmisistä mahtaa tuntua syrjintä.
Lapset osasivat tutustua avoimesti ja tulivat välittömästi toimeen keskenään. Aikuisten pitäisi pystyä vähintään samaan kommunikointiin.
Välikohtaukset eivät kuitenkaan pilanneet meidän risteilyä. Nautimme omassa porukassa laivan tarjonnasta ja lähdimme rentoutuneina kohti kotia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti