Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 14. heinäkuuta 2016

MagneettikuvausKävin kesäkuun puolella kuvauksissa ja tänään oli vihdoin tapaaminen lääkärin kanssa. Vointi on ollut koko kevään ja kesän tosi hyvä, joten en osannut jännittää tuloksia, ennen kuin eilen. Sisältä kumpusi pikkuhiljaa kasvava epäilyksen siemen, entä jos syöpä on uusiutunut kuitenkin? Uskon epäilyksen siemenen itävän päässäni niin yhtä pitkään kun saan elää.
Touhusin taukoamatta koko eilisen päivän. Kävelin metsään poimimaan mustikoita ja aluksi koin käyskentelyn rentouttavaksi. Sitten kaveriksi lyöttäytyivät itikat, jotka verenhimoisina hyökkäsivät kasvoilleni. Asiaa ei auttanut edes vesisade, sillä pienen tihkutuksen jälkeen tuntui ötökkä armeija tuplaantuneen. Päätin tarmokkaasti jatkaa keräämistä ja näin täydellisen mustikka pensaan. Ojensin kättäni kohti pensasta kuin liukas pieni kyykäärme sujahti käteni vierestä. Siihen päättyi mustikka retkeni. Sanko heiluen lähdin rymistämään mättäitten poikki kohti kotia. Kovalla työllä poimitut mustikat pysyivät onneksi vauhdissa mukana. Herkuttelin illasta luonnon jugurttia, mihin lisäsin vaivalla hankkimani mustikat.

Yritin siirtää ajatukset pois lääkäristä kirjalla. Keskittyminen oli todella työlästä ja ajatukset karkasivat ilman lupaa lääkäri käyntiin useaan otteeseen. Olin kuitenkin illasta uupunut kaikesta päivän sinkoilusta ja nukahdin syvään uneen heti kyljen käännettyäni.
Yöllä toinen kissoistamme herätti minut puoli kolmelta ja vonkui päästä ulos. Yritin pitää silmiä puoliksi kiinni, jotten virkistyisi ja tassuttelin takaisin sänkyyn. Aamusta ulkoa kuului tuttu mouruaminen ja hipsin taas ovelle. Kävin laittamassa kissalle ruuan ja yritin mennä vielä nukkumaan. Hetken sängyssä peiton kanssa painittuani päätin luovuttaa ja lähdin suihkuun. Aikaa oli runsaasti, kun kello ei ollut vielä edes lyönyt seitsemän.  Suihkun raikkaana nautin rauhassa aamiaisen ja heitin vaatteet päälle. Olin valmis lähtemään.
Sairaalan odotushuoneen kellon raksuttaessa ja odotuksen kestäessä tunsin oloni keventyvän. Aamusta sisälläni oli kalvanut mahassa pelkomöykky ja se rupesi odottaessa helpottamaan. Sisältä kirkastui mieleen varmuus, että kaikki on hyvin. Lääkäri oli kaksikymmentä minuuttia myöhässä, mutta se ei haitannut minua. Tiesin jälleen kaiken olevan kunnossa.
Lääkäri vahvisti tunteeni, kuvissa ei näkynyt muutoksia. Oloni on aivan valtavan kiitollinen.

4 kommenttia:

 1. Moi. On tää elämä jännää, minulla on Glioma G4, joka "löytyi" tammikuussa 2016. Kaikki on mennyt tähän mennessä hyvin ja esim sädehoitoon kuljin pyörällä (17km suunta) ja jos huono keli niin hoidosta suoraan salille. Urheilen n.13h viikossa, pyöräillen, uin, nostellen rautaa ym. Kuukausi sitten otettiin kuvat ja kaikki oli ok. Vielä pari settiä sytostaateja ja taas kuvat. Töihin sais palata, mutta en tiedä haluanko kun ei tiedä kuinka pitkään saa olla suht "terveenä". Tsemppiä sinulle!

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihana lukea näitä positiivisia kertomuksia. Voisiko blogin kirjoittaja ryhtyä antamaan vertaistukea ravitsemuksesta?
  johanna.valta@hotmail.com

  VastaaPoista
 3. Hei Johanna!
  Kiitos palautteesta :-) Olen käyttänyt mahdollisimman luonnonmukaisesti tuotettuja kaaleja, kasviksia, erilaisia sipuleita, sekä kaiken värisiä kasviksia. Eri värisissä kasviksissa on eri vitamiineja. Käytän myös vähän lihaa ja kanaa sekä kananmunia. Puristan tuoreista kasviksista mehuja ja olen hiljattain mehustanut myös tuoretta kurkumaa porkkana-inkivääri smoothien joukkoon. Juon päivittäin vihersmoothieta, mihin laitan vaihtelevasti lehtikaalia, pinaatti, spiruliinaa, klorellaa ja vehnänorasta. Kesällä kasvatin omat salaattini,yritit, sipulit ym. mutta näin talvella kehoni kaipaa lämpöä ja syön enemmän keittoja ja kevyesti höyrystettyjä kasviksia. Sokerit pidän minimissä, mutta nautin kahvin kanssa pari palaa 70% raakasuklaata. Ruokailua ilman ryppyistä otsaa ja stressiä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisään vielä yhden ruokavalion tärkeän ryhmän eli laadukkaat rasvat! Paljon erilaisia pähkinöitä, neitsyt oliivi- ja kookosöljyä, avocadoa tietenkään unohtamatta lisäksi kala-allergisena syön Tri Tolosen E-Epaa syöpäsairalle tarkoitetun annostuksen pvässä eli 2000mg.+ muut ravintolisät.

   Poista