Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 25. elokuuta 2016

Vapautunut energia

Olin ennakkoon suunnitellut kirjoittavani koko eilisen päivän. Mitä tehdä jos kirjoitus into puuttuu? Kaikkea muuta mahdollista. Löysin itseni kasvihuoneesta aamupäivästä leikkaamassa tomaatin lehtiä, leikkelin niitä niin innoissani että kuskasin lehtiä kottikärryillä lopuksi kompostiin, kävin myös kaikki kukkaistutukset läpi ja nypin kukkineet kukat. Iltapäivästä touhuaminen jatkui siivoilun muodossa. Jumahdin myös moneksi tunniksi telkkarin ääreen. Illasta kävin veneilemässä ja nautin vaan ulkoilusta aivot narikassa.
Lapsesta asti, olen ollut täynnä hyviä aikomuksia: Alan hyvissä ajoin lukemaan kokeisiin tai menen hyvissä ajoin nukkumaan, teen tämän esitelmän hyvissä ajoin ennen viimeistä palautus päivää. Aikomukseksi ovat jääneet. Yleensä viimeisenä iltana luen siihen kokeeseen, vimmatusti kirjoitan ihan viime hetkellä esitelmää ennen palautusta ja nukkumaan meno aika lipsahtaa sinne yö kukkumisen puolelle.

Tänään aamusta heräsin ihan erilaista tarmoa täynnä. Kävin reippaasti heti aamusta suihkussa ja laitoin lempi vaatteet päälle. Siivosin pöydän, ettei mikään häiritse keskittymistäni.
Sytytin kynttilän lyhdyssä lisäämään eteeristä öljyä ilmaan ja vein jopa kissojen haisevat ruokastiat ulos. Keskityin ihan täydellisesti kirjoittamiseen.
Aluksi oli valtavan tahmeaa ja käytin tökeröisiä ilmaisuja, mutta pikkuhiljaa sanojen padot aukesivat ja sormet alkoivat tanssiman ajatusten kanssa. Mitäkö kirjoitin? Saan mahdollisuuden puhua "Syövästä voi selviytyä" tapahtumassa 29.10.2016. Kirjoin omasta selviytymisestäni.
Miten paljon se viime tippaan jättäminen sitoo energiaa? Taka raivossa juilii koko ajan muistus ja pieni stressi, että pitäis se nyt tehdä. Se ajatus pompsahtaa kun vieteriukko moneen kertaan päivässä mieleen ja saa sykettä nousemaan. Sitten kun saa sen homman tehtyä voi taas hengittää syvään ja huokaista, että ihanaa sain sen tehtyä.
Tällä hetkellä minulla on se huokaisun jälkeinen fiilis päällä. Sain puheen alustavasti kirjoitettua. Kerrankin hyvissä ajoin ja hitto miten kevyt olo! Energiaa vapautui kehoon valtavasti!  Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla uudestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti