Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 11. marraskuuta 2016

Luminen maisema


Ajelin autolla aamusta kylille kaupalle ja ikunan läpi näkyi joulukorttia muistuttava maisema. Oksat notkuvat lumen painosta ja siniseltä taivaalta paistoi häikäisevä aurinko. Onneksi olin kaivanut aurikolasit päähäni.
Marraskuu on ylensä kuukausista se ankein. Räntää sataa ja ilma on roikkuvan harmaa. Tämä marraskuu on mielestäni ollut ihan paras moniin vuosiin! Pientä rapsakkaa parin asteen pakkasta on riittänyt ja valkoinen valoa antava lumipeite ympärillä! Voittaa sata kertaa harmauden ja kosteat säät! Mielen kannalta itselleni valo  valtavan tärkeää. Yritän ulkoilla mahdollisemman paljon päivällä, milloin valo on parhaimmillaan.

Ihoni on kyllä kiukutellut kuivuuttaan ja olen lätrännyt kilo tolkulla rasvaa. Päivitimme talon lämmitystä vuosi sitten ja ostimme ilmalämpö pumpun. Se kierättää ja puhdistaa sekä tarvittaessa lämmittää ja kesällä viilentää ilmaa. Sen myös kuivattaa ihan älyttömästi huoneilmaa! Varsinainen lämmitys hoituu maalämmölllä ja patterin kautta, mutta ilmalämpo on extrana. Olen yrittänyt kuivattaa pyykkiä sisällä, rasvata ihoa, syödä oikeita rasvoja ja pestä harvemmin. Siltikin iho rapistuu. Ehkäpä pieni etelän loma olisi paikallaan..

Lomaa odotellessa viikonloppuna olisi tiedossa kauden ensimmäiset pikkujoulut. Varustelu on hoidettava kohdilleen: Tonttulakki siis päähän ja mukiin kuumaa glögiä! Hauskaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti