Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 31. maaliskuuta 2017

Samassa laivassa

Päätin kirjoittaa hieman erilaisen kirjoituksen tänään. Katselin aamusta uudestaan Leonardo DiCaprion tekemän elokuvan ilmastonmuutoksesta. Olen ehdottomasti samaa mieltä hänen kanssaan, että ihan jokaisen meistä pitäisi katsoa elokuva ja herätä todellisuuteen. Päätökset muutoksesta on tapahduttava nyt! Meillä kaikilla on ratkaisun avaimet ja voimme teoillamme ja lopakoillamme vaikuttaa asioihin. Linkkasin oheen YouTubesta elokuvan. https://www.youtube.com/watch?v=_2XVw0STQ2I&list=PLivjPDlt6ApToQx3tYIte0BFuJpaXw_Q_
Maailmassa on liikaa ihmisiä. Kulutamme tällä hetkellä luonnonvaroja liikaa. Lähi-idän rikkaiden öljyntuotantovaltioiden elintasolla tarvittaisiin jopa yli 6 maapalloa, yhdysvaltalaisten elintasolla 4maapalloa ja suomalaisten elintasolla 3,5 maapalloa. Keskimääräinen kulutus on noin 1,5 maapalloa. Millainen on meidän perintömme tuleville sukupolville?
Rakastan itse ulkona liikkumista, puhdasta ilmaa ja jokamiehen oikeuksia. Haluan syödä puhdasta ruokaa ja hengittää raikasta ilmaa.

Saamme vapaasti käydä keräämässä metsien aarteita, sekä Suomen tuhansista järvistä saa jokainen meistä käydä onkimassa pientä maksua vastaan kaloja ja pyydystää rapuja. Paratiisi maan päällä verrattuna köyhään intialaiseen slummissa asuvaan ihmiseen, joka kaivaa ruokaa roskiksesta. Viimeiset vuosikymmenet ahneus on lisääntynyt lisääntymistään. Yritykset ovat valjastaneet valtavat alueet peltoja ympäri maailmaa ja siinä samalla tuhonneet valtavia määriä sademetsiä, mitkä eivät koskaan palaa samanlaisiksi. Samoin on käynyt meidän upeiden meriemme kanssa. Kaikkialla lajit kuolevat ja ihmiset katsovat päivittäin katastrofeja uutisista kun psykoosissa. Kauheita sotakuvia, lapsia ilman ruokaa keskellä sairauksia, tulvia, kuivuutta kaikkea tätä vilistää silmiemme edessä. Miten reagoimme? Haluammeko tehdä heidän hyväkseen jotain? Voimmeko vaikuttaa vai elämmekö omassa harhaisessa kulutuksen onnellisuus kulplassa https://www.youtube.com/watch?v=Um7pMggPnug
Samalla kun tuhoamme ympäristöä tuhoamme itseämme. Tehokkuus on kaikessa tekemisessä huipussaan ja vauhdin kiihtyessä sokeudumme näkemään kapeasti vain pienen kaistaleen ja oman napamme.
Samalla kun tuhoamme luontomme, tuhoamme itsemme. Olemme osa luontoa ja luonto antaa meille elämän. Rakastetaan ja kunnioitetaan sitä.
Voimme vielä vaikuttaa ja luoda paremman huomisen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti