Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 23. lokakuuta 2015

Sekaisin hampusta


Eilen sadepäivän kunniaksi kirjoittelin ja lueskelin. Innostuin myös leipomaan sämpylöitä. Samalla huomasin kaapin perukoille kiilautuneen unohdetun pussukan. Ostin viime keväänä ilon ja valon messuilta hampunsiemeniä ja olin unohtanut ne kokonaan. Tuunasin osaan sämpylöistä kuorutteen siemenistä.Näin talven tehdessä tuloaan käyn varustautumassa valtavilla annoksilla perusrasvoja. Kärsin itse atooppisesta ihosta, samoin tyttäreni.

Olen kokeillut jättihelokin ja herukan siemen kapseleita ihon hoitoon melko laimein tuloksin. Eilen surffailin netissä ja keräsin inokkaasti tietoa unohdetusta hampunsiemenestä. Parhaat infot löytyivät mielestäni sivustolta:

http://www.vegaaniliitto.fi/www/fi/vegaia/artikkelit/hamppua-kitaan

Siemenissä on lähes täydellinen ruoka-ainesisältö. Se sisältää kaikki kehollemme välttämätöntä aminohappoa, sekä 12 muuta aminohappo. Se on erinomainen proteiinin ja energian lähde.Mikä parasta hampunsiemen sisältää omega-6 ja omega-3 rasvahapot täydellisessä suhteessa(3:1). Se on myös yksi harvoisata siemenistä jossa on lehtivihreää sekä arvokasta gammalinoleenihappoa(GLA) 4% ja stearidonihappoa(SDA)2%.

Löysin sivustoja, missä neuvottiin käyttämään siemeniä sellaisenaan naposteltaviksi, paahdettaessa niiden pähkinäinen maku korostuu. Niitä voi viskata puuroon, smoothieen, jugurttiin, salaattiin, ruuanvalmistukseen ja leivontaan. Kokonaiset siemenet voi myös halutessaan idättää. Lisäsin tänään smoothien joukkoon ja kokeilen jos saan apua ihottumiin tuotteesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti