Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 10. lokakuuta 2016

Bakteerit

Pöpö kammoiselle ihmiselle tiedoksi kauhuelokuva nimeltä: Bakteerit vatsassamme. Dokkari esitettiin Ylellä ja on edelleen nähtävissä Yle Areenassa. Ohessa linkki http://areena.yle.fi/1-3185426 Tällä kertaa bakteereista puhuttiin suoliston toimivuuden edistäjänä ja siitä näkökulmasta, että bakteerit auttavat ihmisiä pysymään hoikkina.
Dokumentissa myös kuvattiin miten tuhoisat vaikutukset antibiooteilla on pienille lapselle, taidettiin muistaakseni verrata teho voimaltaan ydinpommiin. Antibiootti tappaa niin huonot, kuin hyvätkin bakteerit elimistöstä.
Muistan ihmetelleeni kemoterapian aikana saamiani antibiootti kuureja. Jouduin silloin syömään useamman erän viiden päivän satseja varmuuden vuoksi, jotta keuhkokuume ei pääse iskemään.
Tunsin sisäisesti kehoani pommitettavan "myrkyillä" sekä säteillä.
Halusin vahvistaa vastustuskykyäni turvauduin ja luonnon antimiin. Söin paljon kaaleja, yrttejä, vitamiineja sekä maitohappobakteereita. Tuntui mielestäni oudolta syödä antibioottia, mikä tappoi suolistostani kaikki bakteerit ja jätti vastustuskykyni suojaamattomaksi viruksilta.

Nykyisessä kaupunkilaistuneessa elämässä olemme muutenkin eristäneet itsemme bakteereista. Kaikki pitää olla todella steriiliä. Koti siivotaan viimeistä pöyhiukkasta myöten ja ruoka hinkataan puhtaaksi. Juomat pastöroidaan, porkkanat pestään valmiiksi ja kaikki paketoidaan tiukasti. Tämähän ei johdu siitä, että se olisi aina terveellisempää meille ihmisille vaan siitä, että tuotteet saadaan pysymään myyntikelpoisena kaupassa pidempään. Tarjolla on hyllyttäin nopeita eineksia, nekin muoveihin pakattuina.

Olen muuttanut ruokavalioni  mahdollisimman luonnonmukaiseksi. Ostan suoraan tuottajalta läheltä kasvatettua ruokaa tai luomu ruokaa. Olen myös lopettanut turhan siivoilun. Siivoilun jättäminen voi myös johtua ihan siitä, että olen mahdottoman laiska siivoamaan.. Menen mielummin polkemaan pyörällä auringon paisteeseen.  Vetoan myös aina kissojen sotkevan tai lapsen kävelevän likaiset saappaat jalassa sisällä, siten kumoten siivouksen puhtauden. Kissoista tulee tietysti aina karvaa ja sadekeleillä sipsuttelun jälkeen myös mutaiset tassun jäljet. Sängyllä näkee kissan " lika varjon" missä ovat salaa käyneet päikkäreillä.Olen kyllä alkanut lepsuilemaan periaatteesta ettei kissoja lasketa sänkyyn. Lakanat eivät kyllä pysy puhtaina, mutta vieressä kehräävä kissa bakteereineen saa hetkessä piristettyä synkimmänkin päivän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti