Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Myötätunto


Sain koettua myötätuntoa henkilöä kohtaan, ketä en edes tunne. Olin tutustunut häneen internetin avulla.  Tunteet tulivat niin konkreettisiksi, että vuodatin ihan kyyneliä kyseisen henkilön vuoksi.Tällä kertaa paljastui, että myötätuntoni meni hieman väärään osoitteeseen, koska kyseessä oli ihminen ketä oli huijannut sairautensa. Mietiskelin asiaa pidempään ja tulin siihen tulokseen, että miksi en voisi kokea myötätuntoa myös häntä kohtaan? Ihmisen täytyy olla oikeasti mieleltäänsairas, jotta huijaa olevansa kuolemansairas.

Oletko koskaan tuntenut niin? Nähnyt uutisen  luonnon katastrofista, sodasta, nälänhädästä, kurjuudessa asuvista lapsista, hylätyistä kissoista tai koirista? Paljon on maailmassa pahaa ja onko jotain mitä voi tehdä asian eteen? Telkkarissa on ollut paljon tempauksia, missä on kerätty rahaa vähempi osaisten hyväksi ja siinä näkee kuinka paljon ihmisissä on kuitenkin vielä myötätuntoa ja hyvää mieltä jäljellä.
 Aloittaisin itse ihan läheltä ja antaisin apua sitä tarvitsevalle. Rahat mitä saan menevät laskuihin ja elämiseen, mutta voin lahjoittaa esimerkiksi vanhat vaatteet niitä tarvitseville. Lasten vaatteet jäävät hetkessä liian pieniksi ja niitä voi kätevästi kierrättää ystäville. Lelu kasoja on myös nurkat täynnä ja mikä sen parempi lahjoituskohde, kun antaa lelut eteenpäin päiväkoteihin tai kouluihin. Kun harkitsee itselleen lemmikkiä, kannattaa myös ensin tutkia hylätyt eläimet.
Välitetään toisistamme ja annetaan hyvän kiertää!

1 kommentti:

  1. Olen myös samaa mieltä, että parempi tulla joskus huijatuksi ja tuntea myötätuntoa, kuin olla katkera ja epäillä kaikkia huijareiksi. Ehdottomasti huijarillakin on omat ongelmansa, oli sitten kyseessä läheisyyden kaipuu tai muu itsensä kokema puute. Jollain tavoin siis sairas, joka saattaa olla syyllistynyt johonkin väärään, mutta hän voi myös saada empatiamme, koska omastaan voi aina jakaa kun sitä luontaisesti riittää.

    VastaaPoista