Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 21. toukokuuta 2015

Vihreyden keskellä

Otin tänään läppärini mukaan terassille ja kuuntelen sateen ropinaa katosta vasten. Ilma on valtavan happirikasta ja voin nuuskutella viereisen tuomen kukkien tuoksua. Huomiselle päivälle on luvattu lämpimän aurinkoista ilmaa ja ajattelin sitten alkaa istutus puuhiin.
Yritän houkutella äitin apuriksi, jotta en istuttele vääriä kasveja vierekkäin. Kasvimaahan haluan kaikkia ihania yrttejä, salaatteja ja sipuleita. Valeistuttelin osan yrteistä talveksi ja näyttäisi, että ovat talvehtineet hyvin. Selviytyneet ovat; persilja, ruohosipuli, kanelibasilika ja kiinan sipuli. Pari tavallistakin sipulia oli jäänyt maahan ja olivat urhoollisesti nousseet heti keväästä.  Olen lisäillyt salaatteihin upean makuiset varret.
Kuvassa talvehtinut kanelibasilika, mausteisemman makuinen versio basilikasta ja näyttäisi olevan sitkeämpi kaveri, kuin tavallinen. Normaalistihan basilika on todella kylmän arka.

 Harkinnassa on myös pienen mansikkamaan perustaminen ja  kysyinkin jo naapurista saisinko lainata palan heidän pellosta.  Pellon muokkaus mansikkamaaksi vaatisi hieman lapiointia ja taimien ostoa, mutta olisi varmasti vaivan arvoista. Mikään ei voita tuoreita mansikoita! Voin jo haistaa sen herkullisen mansikkaisen tuoksun ja vesi kiehahtaa heti kielelle! Todellista luomuruokaa! Suoraan maasta suuhun ja varmasti tietää mitä syö!
Ajattelin rauhassa kirjoitella ulkona, kissa tietenkin halusi tulla katsomaan, mikä vie huomioni :-) Lapsen ollessa koulussa, kissat hyppii pöydällä..

Ajatusten omavaltaisesti pomppiessa alan haaveilemaan riipukeinusta. Mikäs olisi sen mukavampaa, kun lötkötellä katoksen alla keinussa ja lukea vaikka hyvää kirjaa. Siihenhän voisi vaikka laittaa sadepäiville lämpimän viltin ja ottaa myös pienet torkut. Hmm, ostoslistalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti