Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 23. helmikuuta 2015

Loman jälkimainingissa


Olen ollut viikon lomailemassa. Reissasimme viikko sitten lauantaina eli ystävänpäivänä Pietarsaareen sukuloimaan ja lomailemaan. Tarkoitus oli tehdä kaikkea kivaa kahdeksan vuotiaan tyttäreni kanssa. Meidän kolme päiväisestä reissusta tulikin melkoisen urheilu painotteinen. Tyttöni kummitäti oli ennakkoon tiedustellut paikat paikalliseen sirkuskouluun ja pääsin myös itse mukaan temppuilemaan.
Koulussa tunsin itseni mahdottoman kömpelöksi ja taipumattomaksi ketterien kahdeksan vuotiaiden rinnalla. Ohjaaja oli paikallinen ja puhui tietenkin ainoastaan ruotsia. Siinä sai kielikylpyä samalla. En ollut heittänyt kuperkeikkoja ja kärryn pyöriä sitten tyttö vuosien ja melkoisesti rupesikin sitten maailma pyörimään silmissä.
Kokeilin myös käsillä seisontaa ohjaajan pitäessä jaloistani kiinni.
Käytössä oli myös valtava trampoliini, mistä pääsi hyppäämään voltteja vaahtomuoveja sisältävään altaaseen.
Tyttärestäni oli parasta roikkua renkaissa ja hän teki sielä erilaisia kuperkeikkoja. Sellainen pitäisi kuulemma myös kotiin saada. Katselen netistä, jos sieltä saisi kunnon renkaat tilattua.
Tyttäreni jatkoi treenejä vielä illallakin, minä en. Olin ihan mustelmilla ja niska jumissa. Mielessäni kuitenkin olin ylpeä, että olin rohkeasti mennyt mukaan ja kokeillut jotain ihan uutta! Rakastan haastaa itseäni ja rikkoa rajoja.
Seuraavana päivänä vuorossa oli uintia ja minä keskityin lopuksi verryttämään niskaani. Uimahallissa oli erilaisia putoksia, minkä alla pystyi hyvin hieromaan kipeät kohdat ja loppu pesun kruunasi höyrysauna.
Illalla kävimme kävely lenkillä ja tyttäreni pääsi tutustumaan paremmin serkkuunsa ketä oli nähnyt harmittavan vähän.
Illasta kaivoimme vielä vanhan pelilaatikon esille ja pelasimme erilaisia pelejä. Oikein onnistunut reissu! Kotona ennätimme pestä vaatteet ja pakata uudestaan seuraavan päivän reissua varten. Lähdimme laivalla Ruotsiin.

Aamusta oli mielettömän kaunis ilma ja kaivoinkin aurinkolasit pitkästä aikaa käyttöön. Kävimme viemässä äitini kotiin kissanhoito reissun jälkeen ja samalla kävin viereisessä ostoskeskuksessa tekemässä viime hetken ostokset.
Laivareissu onnistui nappiin. Näin koulujen talvilomien aikaan oli paljon järjestetty lapsille ohjelmaa ja puuhastelua. Molempina iltoina oli useampi näyttävä show ja päivästä oli erilaisia rasteja ja ohjelmaa. Kävimme myös päivällä kylpylässä.
Kotimatkan yöllä oli melkoinen tuuli ja laiva huojui puolelta toiselle. Olen erittäin huono nukkumaan laivalla ja heräsin vähän väliä kurkkimaan ikkunasta, että ollaanhan vielä pinnalla.
Kotiin tultaessa huomasin, että laiva keinui edelleen. Koko perjantai päivän iltaan asti, minulla keinui päässä. Onneksi ei tullut oksennusta, mutta muuten olo oli todella kurja.
Lomareissusta sain vielä tuliaiseksi mystisen vatsataudin. Vatsa oli vaan ihan järisyttävän kipeä, ihan kun olisi nauttinut veitsiä lounaaksi. Mitään ei tullut ylös eikä ulos. Olo oli vaan huono. Mieleen tuli elävästi sytokuurit, kun tuli syötyä niitä pahoinvoinnin estolääkkeitä.Vatsakipuilu jatkui ihan eiliseen iltaan asti, tänään on ollut vasta parempi olo.
Olen ollut useamman vuoden täysin terveenä, jos ei oteta syöpälääkitystä huomioon.Tämä kipu oli hyvä muistutus siitä miten kiitollinen saa aina olla näistä hyvistä päivistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti