Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 15. maaliskuuta 2019

Henkisen voimamme merkitys paranemisessa

Stressi. Pieni sana, mutta kattaa melkein kaikki sairaudet. Niin mahdottoman monen sairauden lähtölauksen on antanut pitkään jatkunut stressi. Oravanpyörä mikä on alkanut holtittomasti pyörimään, ilman että itse on enää pysynyt vauhdissa mukana. Tukahdutat todelliset tunteesi ja koet olevasi voimaton valitsevassa tilanteessa. Et pysty kulkemaan sydämesi viitoittamalla tiellä.

Stressiä voi tuntea töissä, et millään pysty venymään asetettuihin tavoitteisiin. Stressiä saattaa aiheuttaa myös päivittäiset riidat kotona, päihteet, väkivalta, sairastuminen, raha-asiat.. Mietin oman elämäni stressaavuutta ennen sairautta ja jälkikäteen ihmettelen miten jaksoin niin pitkään? Minun kehoni piti vetää kirjaimellisesti jalat alta ennenkuin älysin tilanteen.
Sairaudet ovat aina hälyytysmerkki jostain. Soditko tiedottomasti tai tietoisesti omia periaatteita ja ajatuksia vastaan? Oletko parisuhtessa, missä et saa rakkautta? Kukaan muu ei voi selvittää sairauden juuri syytä niin hyvin kun sinä. Itse sain omien ajatuksieni lisäksi apua elämäntaito valmennuksia opikelevalta ystävältäni.
 Monesti vähätellään henkisiä voimia paranemiseen tähtäävässä sairaudenhoitdossa, mikä olisi mielestäni ehdottoman tärkeää! Mikä sen tärkeämpää kun rauhoittaa mieli, niin keho seuraa perässä!  Ihmisellä on koko maailma korvien välissä. Keho uskoo, mitä ajatukset sanovat.

Mahdottoman stressaava tilanne, lääkäri kertoo että olet sairastunut parantumattomaan syöpään.. Miten hyvän koulutukset lääkärit saavat diagnoosi tilanteeseen ja millaisen kuvan he luovat tilanteesta. Muistan itse saaneeni pienen vihkosen ja kehoituksen olla googlettamasta sairauttani.. Kysymyksiä tuli miljoona mieleen kotona, eikä ollut ketään keneltä kysyä. Pahimmassa tapauksessa heität toivon huomisesta. Mitä keho tekee? Stressaa. Kortisoni arvot pomppaavat pilviin, yöunet katoavat ja paino nousee. Masennut ja jäät kotiin peiton alle makaamaan. Mikä avuksi? Kattavampi terveydenhoito voisi täydellisenä antaa heti koko paketin. Täydellisenä se antaisi avaimet heniseen ja fyysiseen jaksamiseen.Varsinkin siihen henkiseenpuoleen. Meillä on fyyysisen olemuksemme lisäksi tärkeä henkinen puoli. Se oli mielestän se vaikein. Itse olin niin onnekas, että perhe ja ystävät auttoivat kaikessa ja itse tein asiat intuitiivisesti oikein.
Miten käännät ajatukset pois stressaavasta tilanteesta? Millainen ruokavalio tukee hoitojasi? Miten pystyt ottamaan tilanteen itse hallintaan?
Toivoa ei saa missään nimessä tappaa! Oli sairaus mikä hyvänsä.
Minä vaatimalla vaadin saada tietää edes yhden ketä on selättänyt tämän kasvaimen, niin jaksaisin uskoa huomiseen. Jos yksi on pystynyt siihen, miksi en sitten minä?
 Mieli on aina voittamaton ase taistelussa sairauksia vastaan. Ajatus ajatukselta täytyy siirtää keskittyminen elämän vahvistamiseen, kaikkeen mikä tekee sinut onnelliseksi. Kerätä vaikka luonnosta kukkia, kasvattaa omaa puutarhaa, maalata taulu tai kuunnella vaikka lempi musiikkia.
Itsellä auttoivat komedia sarjat ja paranemisesta kertovat, elämän myönteiset kirjat ja tarinat. Tapasin myös paljon ystäviä ja halailimme sekä nauroimme yhdessä ripsarit poskille. Aloin myös päivittäin urheilla tilanteen sallimissa rajoissa ja päätin löytää elämäni takaisin ilon!!
Niin pitkään, kun keho on ns."Pakene ja juokse tilassa" ei paranemista tapahdu.
Pois pelosta, kohti rakkautta! Pelko on valitettavasti se mikä monesti sanelee ehdot. Pelkäät lähteä tutusta työstä tai huonosta parisuhteesta, mikä lopulta sairastuttaa sinut. Koet olevasi oman elämäsi vanki.
Aivokasvain tuntui alkuun tikittävältä aikapommilta korvien välissä. Oli todella vaikea keskittää ajatuksia mihinkään muuhun. Pelon nujertaminen onnistui ainoastaan rakastamalla itseäni ja elämääni. Luotin omaan kehooni ja tein paljon muutoksia. Hyppäsin pois oravan pyörästä ja täytin päivät niillä asioilla mitä rakastan. Pyysin apua ja sain sitä. Muutin ruokavalioni luonnonmukaisempaan suuntaan ja tiputin kaikki höttöruuat ja herkut pois.
Aina ei pysty valitsemaan omaa kohtaloaan. Elämän tiellä kohtaamme onnettomuuksia ja sairauksia. Omiin ajatuksiin  kuitenkin aina pystyy vaikuttamaan. Joka aamu teen uudestaan päätöksen löytää jotain hyvää päivään, tänäänkin. Pienin askelin eteen päin, nyt jo kuudes vuosi vauhdissa leikkauksen jälkeen.<3 br="" iloa="" ja="" kev="" seesi="" valoa="">

1 kommentti: