Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 3. lokakuuta 2014

Osana luontoa


Kävin alkuviikosta lainaamassa kirjastosta Dan Brownin kirjan Inferno. Kirja herätti paljon ajatuksia ja menetin yö uneni kirjan vuoksi.
Minulla on yleensä niin hyvät unenlahjat, että riittää kun menen sänkyyn ja suljen silmäni. Tällä kertaa homma ei mennyt niin. Rupesin todella miettimään maailman tilaa ja sairauksia.
Aamusta, kun avaa uutiset, sielä kerrotaan miten paljon ihmisiä on kuollut ebola virukseen. Samoissa uutisissa listataan tulivuoren purkauksista, työttömyydestä, eläke-iän nostosta ym. Huonojen uutisten listaa voi jatkaa loputtomiin.
Kiteytettynä ajatellen maailmassa on liikaa ihmisiä ja elämä perustuu kulutukseen. Se ei voi loputtomiin jatkua. Mailmassa on jo nyt liikaa ihmisiä ja luonnon varoja käytetään liikaa.  Seuraavaksi pääsen ajatukseen, miksi mitään ei tehdä? Onko pallo jo pyörinyt lumipallon lailla liian isoksi ongelmaksi? Voiko maailmaa enää pelastaa?
Köyhimmissä maissa ihmiset kuolevat sairauksiin ja nälkään. Länsimaissa on jo pitkään ollut lääkkeet kyseisiin sairauksiin, mutta kalliita lääkkeitä ei voida ilmaiseksi toimittaa kriisi alueille.
Miksi? Jos kaikki köyhät ja nälkäiset pelastettaisiin maailma ylikansittuisi vielä nopeammin. Köyhissä maissa ei ole samanlaista eläke järjestelmää ja sairaanhoitoa ja heillä ainut keino on tehdä taarpeeksi jälkeläisiä ja toivoa, että joku säilyisi elossa ja hoitasi vanhuudenpäivinä. Sen vuoksi voin vain kauhulla katsoa miten kärsimys leviää maissa, missä ihmisillä ei ole varaa hoitaa itseään.
Länsimaissa on rokotukset ja loistava terveyden huolto. Ihmisten eliniän odotetaan koko ajan nousevan. Samaan aikaan tulee myös toinen ennuste: Uusimpien tulosten mukaan, joka kolmas tulee sairastumaan elämänsä aikana syöpään.
Se tulee korjaamaan heikoimmat pois. Syöpä harventaa rivit varsinkin kuudenkympin tienoissa olevista ihmisistä, he eivät kestä rankkoja sytostaatti hoitoja.
Olen lukenut oman syöpäni alettua valtavasti kirjallisuutta ja ottanut asioista selvää.
Syöpää on voitu parantaa jo viisikymmentä luvulla. On olemassa luonnonrohtoja ja ruokavalioita, millä syövän voi selättää.
Kysymys kuuluu: Miksi syöpää ei paranneta? Onko syynä raha? Onko syynä liikakansoitus? Mitä voin itse tehdä? Pienistä puroista syntyy suuria jokia.
Aloitan luonnosta välittämisen omassa elämässä. Sillä voin vaikuttaa myös Afrikassa asuvien ihmisten elinoloihin.
Kierrätän mahdollisimman hyvin kaikki kotonani olevat tuotteet.  Yritän käyttää vaatteet, käyttötavarat ja ravinnon mahdollisimman tarkasti ja ostan vain jos on jotain tarpeellista ostettavaa.
Olen koko kesän viljellyt omaa palstaani ja syönyt siitä kasviksia.
Ostan tuotteet mahdollisimman läheltä.

Lihaa syömme perheessämme, mutta olen sitäkin itseltäni asteittain vähentänyt. Kauppamatkoja suunnittelen etukäteen ja yritän vältää turhaa ajelemista. Välillä käyn polkupyörällä kaupassa, siitä saa samalla hyvän kuntoilun.
On paljon mitä voi tehdä luonnon hyväksi, jos vain haluaa.
Luonnosta pitää pitää huolta ja tieto tulee jakaa muiden kanssa. Luontoa tuhoessa tuhoaa samalla itseänsä. Ravitsemus on monella tapaa avain onnelliseen elämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti